Zoeken rondom je postcode

U bevindt zich hier:    

De Grutto

8.8 / 10.0
(11 stemmen)
Gruttostraat 1
3582TG Utrecht
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0302515127
52.0792415.12673
11 4.4431818181818 15 8.8
Gemiddelde waardering uit 11 stemmen

Reviews

Plaats een review
|
Ik schreeuw het uit van genot
Mi eten was hopi dushi! Dat betekent erg dushi, maar dan ook echt dushi! Ik neem voortaan al me dushi's mee, naar dit dushi restaurant.. Chinezen zijn ook dushi. Ik houd van dushi's, dus
Veel dushi's
De pinda saus is bruin, dat is rascistisch
Waardering:
5.0 10.0
|
7.1
Het personeel was vriendelijk en behulpzaam, maar we moeten zeggen dat het eten was verschrikkelijk. Mijn Cassoulet was niets als de echte ding. Het was eigenlijk een aantal van de mooiste kraakbeenachtig, vreselijke vlees dat u zich kunt voorstellen, gekookt in gebakken bonen en aardappelen. Mijn partner's (Hans P.) maaltijd was niet veel beter. Aan de positieve kant, waren er enkele goede Belgische bieren beschikbaar. Wel gehoord dat de Karbonaad geweldig moet zijn, maar die waren op dat moment uitverkocht Misschien moeten we gewoon pech met onze maaltijden zijn, maar wij zeker niet opnieuw bezoeken.
Goed Belgisch bier- Schoon toilet_ uiterst handig fietsenrek_ Mooie gevel_ perfecte bediening_
Kapotte slippers / Sandalen van de chinees zijn niet meer van deze tijd.
Waardering:
3.0 6.0
|
balletjes
Op een van mijn fiets(met motortje)tochten kwam ik toevallig langs de Gansstraat. Er stond een beetje wind waardoor mijn lange manen heen en weer bewogen. Heerlijk! Het werd langzaam tijd om een koud balletje te gaan nemen in de Grutto. Onze kortbroekige chinees was van alle markten thuis en vond het geen probleem om de balletjes met diepvrieskoud water te serveren! Iets wat niet overal gebruikelijk is, nee,nee. Kortom een toptent!
Alles
Niets
Waardering:
5.0 10.0
|
Meesterlijk zoervleisj
Op een van mijn lange wandeltochten rook ik rondom de ooievaarshof al de geur van authentiek Limburgs zoervleisj! Alle voorgaande berichten en complimenten ten spijt, maar hoe deze kortbroekerige chef-kok het zoervleisj bereidt is uitmuntend. Dit is waarlijk het beste Limburgs zoervleisj in de verre omtrek. Zeker tot daar waar Limburg begint, want dan hebben we het over een ander niveau natuurlijk....Afijn, in combinatie met de goede Belgische patatten kan ik hiervoor niet anders dan een tien geven. Na de maaltijd kon ik toch zeker een half uur niet mijn rondjes maken...Pfff Ik dacht heel even dat ik een kakkerlak door het restaurantgedeelte zag lopen, maar dat was gelukkig alleen maar een kabel om de flatscreen te bedienen...
Limburgs zoervleisj, flatscreen.
Het automatische rolscherm was buiten werking, waardoor de zon op mijn zoervleisj brandde....
Waardering:
5.0 10.0
|
uniek etablissement
Op een werkelijk een unieke locatie, de Grutto schurkt namelijk tegen de aloude volkswijk Sterrenwijk aan, met een feeerieke uitstraling. De toegangsdeur is al even pittoresque. Op het menu staat de traditionele Poolse snack, vrij vertaald "de lange Jan", een kolfje naar mijn hand oftewel koren op de molen. De bediening is werkelijk van exterieure klasse. De bedrijfsleider spreek ik meestal aan met "hey pik", daar kan deze Sherrif hartelijk om lachen. Achteloos liggen her en der delen van De Telegraaf in het restaurantgedeelte ter inzage. Ik vind het bijzonder sexy als zo'n volkstante uit het naburige Sterrenwijk de wakkerste krant van Nederland doorbladert, al wachtend op een karrebenaad die in het vet ligt te sputteren. Wanneer deze pooier dorst heeft dan geef ik de Sherrif het bevel: "Hey pik, trek eens een fles drank uit de kast". En wat dus ook belangrijk is, pooiers worden hier niet gediscrimineerd. Ook zij kunnen hier van hun welverdiende patatje genieten en hoeven dus niet een beetje mans gaan lopen doen. Ik sluit het Gruttobezoekje meestentijds af met een heerlijk ambachtelijk, uit eigen keuken en dus zelfgemaakte Sorbet. Wat is er heerlijker dan relaxed een beetje ijs lopen vreten.
het totaalplaatje is Ok
ik ben ze nog niet tegengekomen
Waardering:
5.0 10.0
|
lekker patatje oorlog
Ik heb nog nooit zo'n lekker patatje oorlog gegeten als in de Grutto. Echtwaar,verpletterend, trouwens de zure bom is ook geweldig. Daar kan de snackbar bij ons in Boxtel niet tegenop. Een nadeel: die Chinees achter de balie kan wel zeggen dat hij een gemoedelijke Chinees is, maar ik vraag me dan af: "Wie zegt dat hij een gemoedelijke Chinees is, da kan iedereen wel zeggen dat hij een gemoedelijke Chinees,maar dan zeg ik: flikker toch op man, wat koop ik voor die onzin. Voor hetzelfde geld komt hij uit Japan of Korea of wit ik waar vandaan, en dat zit je toch mooi te kijken". Maar eerlijk is eerlijk, het eten is er lekker, maar toch vertrouw ik het niet. Ik heb namelijk voor hetere vuren gestaan.
1.)zoals al eerder genoemd: het patatje oorlog en de zure bom. de gezelligheid binnen heeft veel weg van Brabantse gemoedelijkheid, maar pas op, dit is schijngemoedelijkheid. 2.)ze hebben hele lekkere zout, echt een culinaire aanrader. Daar kun je me echt 's nachts voor wakker maken.
1.)je mag niet naar binnen met scheuren in je spijkerbroek. 2.)af en toe is het zo druk, dan lijkt het wel concentratiedag. 3.)ik mag mijn eigen fles water niet mee naar binnen nemen, wat denken ze wel nie. 4.) ik mis een tafeltennistafel in het restaurantgedeelte.
Waardering:
5.0 10.0
|
Hip dineren
Om trendy te eten moet je bij de Grutto zijn. Lekker loungen in het restaurantgedeelte, of zien en gezien worden aan de hangtafel voor het grote raam. De kaart is steeds verassend en naast de legendarische clubsandwich, kun je er ook voor rawfood en fingerfood terecht. Toen iedereen mij nog Cruz noemde, kwam ik al in de Grutto. Beetje jammer dat er de laatste tijd veel van het verkeerde volk komt voor een Karrebonade of ander main stream eten. Ondans dat er veel wannabee-hip mensen komen, kun je nog steeds in de grutto gezien worden
Ze noemen mij daar Angela
Beetje jammer dat ze mij daar soms nog Cruz noemen terwijl ik tegenwoordig Angela heet....
Waardering:
3.0 6.0
|
Oase van rust, maar niet altijd!
Ik, als deurenreparateur, voel me altijd zeer welkom op het moment dat ik de deur van de Grutto aan de Gansstraat binnenloop. DE Chef-kok en zijn vrouw blijven altijd vriendelijk en proberen het zo goed mogelijk voor de klant te doen. Echter, het valt wel op dat als ik in het restaurantgedeelte zit met mijn laptop op de tafel, wachtend op de overheerlijke maaltijd die mij enkele ogenblikken later geserveerd gaat worden, dat dan op het moment der iemand met de deuren loopt te schuiven dit goed hoorbaar is. Ik als deurenraparateur zou dit graag (gratis, want dat verdienen de chef-kok en zijn vrouw wel) willen repareren. Ik neem mijn klauwhamer en overig gereedschap zelf mee... Vanuit Bleirheide.. Ga zo door, ouwhoerhey, maar hang me niet de vot oet met dat geschuif met die deuren.
Waardering:
5.0 10.0
|
Gefeliciteerd!!!
Eindelijk na al die jaren zijn jullie in de top vijf terecht gekomen! Hier krijg ik tranen van in mijn ogen. Desalniettemin verdienen jullie het! Toppers, dat zijn jullie.. Graag kom ik volgende week weer mijn shagje, halve liter Hollandia bier halen. Dan kunnen jullie ook meteen mijn Donald Duck tekeningen exposeren... Die zouden mooi bij de elektrische kachel staan. Althans dat is mijn mening, de chef kok beslist uiteraard.. Tot volgende week! En we gaan voor de eerste plaats.
Halve liters Hollandia bier voor 0,50 euro.
- geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Idyllisch eethuis in een vogelaarwijk
Zoals boven benoemd heeft deze horecagelegenheid een sprookjesachtig en idyllisch karakter en is een oase van culinaire en gastronomische hoogstandjes op de vierkante meter (figuurlijk gesproken zeg maar. In een wat verpauperde jaren vijftigachtige vogelaarbuurt en zelfs ver daarbuiten is De Grutto een ankerplaats van rust, regelmaat en reinheid. En hier wordt genieten nog met een grote G geschreven. Daar kom ergens anders nog maar eens om. De filiaalleider bezit de competentie die in de huidige horecawereld (met de crisis in de nek hijgend, zeg maar)node wordt gemist, namelijk op z'n Hollands gezegd: De klant het naar de zin maken. Dit wordt elders nog weleens vergeten. Hij doet dit op een ogenschijnlijk flegmatieke, achteloze wijze, maar onderhuids bespeur ik zoveel kundigheid, warmte en empathie voor de klant dat hij, en ik zou willen benadrukken, niet zonder de hulp van zijn steun en toeverlaat mevrouw Grutto, vele andere Chineze eethuizen het vuur aan de schenen kan leggen.
diversiteit, het tutoyeren van de klanten, de bereidheid om in korte broek te werken en niet te vergeten de mogelijkheid tot het houden van themafeesten.
de afstand van het restaurant naar de toiletwagen. Bij slecht weer is dit niet aangenaam.
Waardering:
5.0 10.0
|
smakelijk eten
OerHollands snckbarrtje. Ruim assortiment aan snacks, het Supertje Bali is heerlijk en het patatje Doner eveneens. Meestal ben ik er niet van gediend als mensen mij een smakelijk eten toewensen. "dat maak ik zelf wel uit", is dan ook vaak mijn antwoord. Echter in Bistro de Grutto is deze uitspraak echt op zijn plaats.
Er worden veel Hollandse hits gedraaid, en dus veel Hazes. (ik lijk ook op hem) Er ligt altijd een krant
geen fruitautomaat en vroeger stond er een flipperkast maar die staat er niet meer.
Waardering:
4.0 8.0
|
De karbonade is een zware voldoende.
Via mijn golfmaatjes heb ik vernomen dat ik deze eetgelegenheid (iets te licht uitgedrukt) eens moest gaan bezoeken. Ik kom van buiten de Utrecht ring, maar dat is geen reden om deze toplocatie te mijden. Zeker niet Alleen al de karbonade was achteraf zeker de moeite waard om aan van een van de tafels aan te schuiven. De hulp die ik kreeg van de chef-kok bij het uitzoeken van een passende saus bij mijn karbonade zal ik nooit vergeten. Alle tijd neemt hij voor je en stopt pas met hulp bieden op het moment dat ik ,als klant, tevreden ben. Zo kan het ook. Het deed me dan ook pijn aan de ogen om te zien dat een lokale dame de chef-kok toeblafte dat zij haar saus over de biologische patat en niet in een van de vergulde schalen ernaast. Dat verdient hij niet.
De karbonade, service, elektrische open haard voor de koude maanden.
Geen toegangscontrole waardoor bovengenoemde lokalen ook binnen komen. Anders waren het vijf sterren, nu maar vier.
Waardering:
4.0 8.0
|
Sfeervolle ambiance
Gastvrijheid heeft men hier hoog in het vaandel staan. De open keuken is vanuit het restaurantgedeelte goed zichtbaar waardoor je niet beflikkerd kunt worden. Het restaurant roept een warm huiskamergevoel op waar je je direct thuis voelt.
Het huisgemaakte schepijs smaakt verukkelijk. Daarnaast kun je aan de kalfslendenen preoven dat ze van een biologische slagerij komen, ook wordt er veel gebruik gemaakt van producten uit de streek. Genoeg parkeergelegengheid
De muziek staat soms wat hard
Waardering:
5.0 10.0
|
Hier kan de Librije nog een punt aan zuigen
Echt waar, vorige week met m'n gezin uit eten geweest in de Grutto. Ik kon m'n kinderen geen groter plezier doen. Wat hebben ze (en wij ook trouwens) genoten van de exotische gerechten en vooral de ongedwongen, plezierige bediening en sfeer. Het restaurant, in februari 2011 nog een grondige renovatie ondergaan, geeft je al snel het gevoel dat je in een authentiek Oosters eethuis ben aanbeland. De gerechten zijn om je vingers bij af te likken c.q. op te eten. Een zeer gevarieerde menukaart en een betaalbare prijslijst maken het totale plaatje compleet. Wij komen zo speodig mogelijk weer terug bij de Grutto. Mijn kinder zeuren me dagelijks de kop gek "Papa ik wil naar de Grutto toe, nu !!!"
Waardering:
5.0 10.0
|
toprestaurant met open keuken
Erg sfeervol restaurant met vriendelijke bediening!! De WiFi aansluiting maakt het tevens mogelijk mijn laptop te kunnen gebruiken
verwarmd buitenterras, voortudrend wisselende menurkaart en bijpassende wijnen en gezellig reataurantgedeelte
kan soms erg druk zijn waardoor de tafels bezet zijn. Reserveren is niet mogelijk
Waardering:
5.0 10.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

t Klavertje(8.0/10.0)0.1km
Utrecht - Albatrosstraat 12
 
 
Cafetaria Abstede(8.2/10.0)0.4km
Utrecht - Notebomenlaan 1
 
 
Snackbar Hu(8.2/10.0)0.5km
Utrecht - Twijnstraat 19
 
 
Snackbar Mathijs(7.8/10.0)0.7km
Utrecht - Lodewijk Napoleonplantsoen 24
 
 
Cafetaria Utrecht(5.8/10.0)0.9km
Utrecht - Lange Smeestraat 26
 
 
Cafetaria De Poort(8.4/10.0)0.9km
Utrecht - Detmoldstraat 1
 
 
Rijnsnacks(8.4/10.0)0.9km
Utrecht - Rijnlaan 42
 
 
Cleyne Reick(7.4/10.0)0.9km
Utrecht - Waalstraat 79
 
 

Plaatsen in de buurt

Bilthoven - Bunnik - De Bilt - Houten - Ijsselstein Ut - Nieuwegein - Odijk - Vleuten - Westbroek - Zeist

Top 10 snackbars

Snackbar Zoeken

Recensieregels

Veel gestelde vragen